Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Weekend de poveste la Pensiunea Cipria

Recomandarea Carpatia
De la300LEI
Numele complet*
Numarul de telefon*
Adresa de email
* Sunt de acord cu Termenii & Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3895

Alege Carpatia Tour!

 • Cel mai bun pret. Intotdeauna!
 • Asistenta turistica disponibila
 • Circuite si servicii de cazare de calitate
 • Flota proprie pe apa si autocare proprii

Aveți întrebări?

Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!

021.312.65.66
0735.761.444

carpatia@carpatiatour.ro

OFERTA SPECIALA!!!

2 nopti cu 3 zile, foc de tabara cu Dj si fasole la pirostrii

 

Tarif pachet 300 lei de persoană, cazare în cameră dublă

 

Ziua 1

Cazarea după ora 14:00.

Prezentarea excursiilor opționale și a posibilităților de petrecere a timpului liber. Optional :Servirea cinei la Pensiunea Ciprian 4*.

 

Ziua 2

Mic dejun. SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00‐10.00

Opțional,  la  ora  10.00  –  plecăm  în  excursia  montană  cu  mașinile  4X4  (Aprox.  67  ore)  pe următorul traseu:

Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul

1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica   Brădet   este   considerată   primul   monument   construit   în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat  de  la  începutul  veacului  al  XV‐lea.  Sub  raport  arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem

vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de‐a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din România și obiecte de cult.

Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut  loc chiar în ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte).

În  icoana  hramului  schitului,  Sfinţii  Nectarie  şi  Ioan

Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi bunei‐cuviinţe i‐a înflăcărat pe amândoi sfinţii; iar liniştea pustniceştilor sălaşuri, dulceaţa nopţilor de rugăciune, a neîncetatei chemări a Domnului,a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i‐a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.

Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară, Piatra (cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România).

Legenda spune că Mormântul ultimului URIAȘ de piatră ‐ Maximus obosit și plin de răni adânci, după războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui, îi secătuise şi ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți unul peste altul, abia îi ajungeau la umeri. Dușmanii îl căutau, deodată o lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu‐se și prinzându‐l răsucit în el. Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean, liniște, pustiu, secole, praf…Într‐o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la

vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. Într‐o bună zi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și duşi au fost. Rezultatele nu le‐a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întins într‐o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii.

Povestea Căsuței Albastre

În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul,   zidind   din   ele   chipuri   materiale,   legende,   o   casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le‐a înveșmântat pe toate în frumusețe  nealterabilă,  ca  să  rămână  pe  deplin  pătrunse.

Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.

Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, apoi facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaştem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX‐lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii patriei noastre, care face parte din rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea estică a localităţii.

Seara vom petrece la foc de tabara cu muzica de calitate DJ si cu o gustoasa fasole la pirostrii.

Ziua 3

Mic dejun. SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00‐10.00

Inainte de a inchide weekend‐ul putem sa ne mai bucuram de o excursie opţională cu maşinile 4X4 şi vom pleca către Barajul Vâlsan urmând ca azi să descoperim minunile naturii de pe traseul Molidiș – Transfăgărășan – Barajul Vidraru – Crutea de Argeș – Pensiunea Ciprian. Plecăm către  Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peştele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietăţi terapeutice şi ne continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8‐9 km de peisaje, o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile Vâlsanului, spre amonte este o poiană însorită, Poiana Vâlsanului, unde în fiecare an nenumăraţi turişti îşi instalează corturile pe perioada concediilor.

Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.

Apoi continuăm drumul către Molidiș urmând să ne delectăm ulterior cu peisajele Transfăgărășanului şi Barajului Vidraru.   Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi  sau  nu  printre  cei  pentru  care  cetatea  Poenari  rămâne  doar „adevăratul castel al lui Dracula”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu.

Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile  Argeșului. Iniţial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau punct de observație de către Vlad Țepeș, adăugându‐i‐se  turnuri,  ziduri  şi  dependințe.  Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Ţepeș, fiind urmărit  de  turci,  a  scăpat  refugiindu‐se  în  această  cetate,  după  ce  a potcovit caii cu potcoavele invers, cu faţa în spate, derutându‐și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita).

Pachetul include:

 • Cazare – 2 nopţi de cazare cu mic dejun;
 • Foc de tabara cu Dj + ciorba de fasole / tocăniţă vânătorească de porc sau oaie la pirostrii.

 

Pachetul nu include:

 • Pranz sau Cina 55 lei de persona;
 • Transport (microbuz  sau  autocar)  BucureştiBrăetu  şi  retur  conform programului  – pentru grup minim de 8 pers – 80 lei/ persoană/ dus întors;
 • Excursie 4X4 cu vizită la Biserica Brădet, Schitului de Călugări Nectarie, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mormântul ultimului URIAȘ de piatră, Căsuța Albastră, Pietroșani, Păstrăvăria Nucșoara, Lacul Învârtita 50 lei/pers. (minim 4 persoane);
 • Excursie pe traseul Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului, Cascada Vâlsan, Poiana Vâlsanului, Platoul Poeni și Barajul Vâlsan, Molidiș, Transfăgărășan, Barajului Vidraru, Cetatea Poenari din Arefu 50 lei/persoana. (minim 4 persoane);
 • Pachet plimbare cu trăsură şi Echitație: 50 lei / – grup minim 7 persoane;
 • Excursie la salina Ocnele Mari si Manastirea Cozia: 50 lei / pers. – grup minim 7 persoane.

 

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

 1. Pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 0 şi 6 ani se acorda gratuitate.
 2. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani plătesc 50% din pachet/adult.
 3. Copiii cu vârsta mai mare de 12 ani sunt consideraţi adulţi.

Tariful include

 • Cazare – 2 nopţi de cazare cu mic dejun;
 • Foc de tabara cu Dj + ciorba de fasole / tocăniţă vânătorească de porc sau oaie la pirostrii.

Tariful nu include

Pachetul nu include:

 • Pranz sau Cina 55 lei de persona;
 • Transport (microbuz  sau  autocar)  BucureştiBrăetu  şi  retur  conform programului  – pentru grup minim de 8 pers – 80 lei/ persoană/ dus întors;
 • Excursie 4X4 cu vizită la Biserica Brădet, Schitului de Călugări Nectarie, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mormântul ultimului URIAȘ de piatră, Căsuța Albastră, Pietroșani, Păstrăvăria Nucșoara, Lacul Învârtita 50 lei/pers. (minim 4 persoane);
 • Excursie pe traseul Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului, Cascada Vâlsan, Poiana Vâlsanului, Platoul Poeni și Barajul Vâlsan, Molidiș, Transfăgărășan, Barajului Vidraru, Cetatea Poenari din Arefu 50 lei/persoana. (minim 4 persoane);
 • Pachet plimbare cu trăsură şi Echitație: 50 lei / – grup minim 7 persoane;
 • Excursie la salina Ocnele Mari si Manastirea Cozia: 50 lei / pers. – grup minim 7 persoane.

Suplimenta camera single

50 lei / noapte

Imagini

Harta

3 vizitatori online iau în considerare acest pachet turistic in acest moment!

GDPR

 • Politica de confidentialitate
 • Politica de cookies
 • Google Analytics

Politica de confidentialitate

Cand vizitezi site-ul carpatiatour.ro, cand ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-confidentialitate/

Politica de cookies

Pentru a imbunatati continuu experienta de utilizare a site-ului www.carpatiatour.ro folosim cookies. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza local pe hard disk-ul utilizatorului. Folosim cookies pentru a intelege mai bine modul in care utilizati site-ul, pentru a personaliza aceasta experienta si a va face urmatoarea vizita mai placuta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-cookie-uri/ 

Google Analytics

Acest website foloseste Google Analytics pentru a colecta informații anonime precum numărul de vizitatori pe site-ul nostru, cele mai vizitate pagini etc. 

Mentinand acest cod activ, vom putea să îmbunătățim website-ul și experiența vizitatorilor online.