Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tabără 5 nopți în Rezervația Naturală Valea Vâlsanului 2024

Recomandarea Carpatia
De la1.750LEI
Numele complet*
Numarul de telefon*
Adresa de email
* Sunt de acord cu Termenii & Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Salvează preferința...

Adding item to wishlist requires an account

12562

Alege Carpatia Tour!

  • Cel mai bun pret. Intotdeauna!
  • Asistenta turistica disponibila
  • Circuite si servicii de cazare de calitate
  • Flota proprie pe apa si autocare proprii

Aveți întrebări?

Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!

0722.635.861

carpatia@carpatiatour.ro

TABĂRA DE 6 ZILE LA BRĂDETU

PENSIUNEA CIPRIAN 4* – 2024

 

Plecare în fiecare Duminică

23.06 / 30.06 / 07.07 / 14.07 / 21.07 / 28.07 / 04.08 /

11.08 / 18.08 / 25.08 / 01.09.2024

 

 

Ziua 1 – DUMINICĂ

Ora 8:00, plecare din Bucuresti catre Targoviște unde vom face o scurta oprire la Mănăstirea Dealu (Manastirea Dealu se numara printre cele mai remarcate edificii arhitectonice din tara noastra. Inaltata intr-o perioada de mare inflorire artistica (secolul al XVI-lea), biserica reflecta, atat din punct de vedere structural cat si sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de mesterii autohtoni la promovarea arhitecturii romanesti, continuam traseul catre Cetațuia unde vom vizita Mănăstirea Negru Voda (Manastirea Cetatuia Negru-Voda seamana cu Schitul Meteora din Grecia si este considerata cea mai riguroasa sihastrie romaneasca). Dupa vizitarea manastirii, ne continuam calatoria catre Namaesti unde vom vizita Manastirea Namaesti (in Biserica Manastirii Namaesti se afla una dintre cele mai vechi icoane nu numai din Romania, ci din intreaga crestinatate si anume Icoana Maicii Domnului).

Cazare la Pensiunea Ciprian 4*.

Servirea cinei.

 

Ziua 2 – LUNI

Mic dejun.

Excursie la Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră şi anume Salina Ocnele Mari. Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă – Balta Roșie – adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, un restaurant, magazine de suveniruri, baruri, câte un teren de fotbal, de baschet şi de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii. Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, având o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s- a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).

 

 

Servirea pranzului

-Masa de prânz va fi servita la pachet.

Aprox.  6 ore / distanța 80 km.

 Dupa vizitarea salinei, pornim către Cozia unde vom vizita Mănăstirea Cozia

(cunoscută la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de

„Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate).

SERVIREA CINEI – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Brădetu.

 

Ziua 3 – MARȚI

Mic dejun.

Excursie montană cu mașinile 4X4 (Aprox. 3 ore / distanța 30km) pe următorul traseu:

 

            Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV- lea. Sub raport arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de-a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din România și obiecte de cult.

            Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut loc chiar in ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte). În icoana hramului schitului, Sfinţii Nectarie şi Ioan Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a bunei-cuviinţe i-a înflăcărat pe amândoi sfinţii;  iar  liniştea  pustniceştilor sălaşuri,  dulceaţa nopţilor de rugăciune,  a neîncetatei chemări a Domnului, a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i-a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.

           Muzeul  Etnografic   Galeș   –  reprezintă  centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică  şi valoare culturală locală. Casa Muzeu  a fost ridicată într-o clădire proprie,  prin munca sătenilor,  fiind concepută special cu această destinaţie pentru a rămâne ca un model de casă ţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.  Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară, Piatra (cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România).

 

   Mormantul ultimului URIAS de piatra – Legenda spune că Maximus era obosit și plin de răni adânci. Războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui îi secătuise și ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți  unul  peste altul,  abia îi ajungeau la umeri.  Dușmanii îl  căutau, deodată  o lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu-se și prinzându-l răsucit în el. Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean,   liniște,   pustiu,  secole,  praf…Într-o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. Într-o bună zi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și dusi au fost. Rezultatele nu le-a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întinsîntr-o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii.

Povestea Căsuței Albastre – În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul, zidind din ele chipuri materiale, legende, o casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le-a înveșmântat pe toate în frumusețe nealterabilă, ca să rămână niciodată pe deplin pătrunse. Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.

   Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaștem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX-lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii  patriei  noastre, care  face parte din rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea de estică a localităţii.

Servirea pranzului si a cinei la restaurantul pensiunii.

 

 

Ziua 4 – MIERCURI

Mic dejun.

Organizam o excursi inainte de a inchide weekend-ul si vom pleca catre Barajul Valsan urmand ca azi sa descoperim minunile naturii de pe traseul Molivis – Transfagarasan – Barajul Vidraru – Curtea de Arges – Pensiunea Ciprian. Plecam catre Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se gaseste peștele Asprete, o fosilă vie, cu vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietati terapeutice si ne continuăm drumul catre minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafata de 8-9 km de peisaje, o adevarată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvoraste de sub Vf. Moldoveanu, iar, la iesirea din Cheile Vâlsanului, spre amonte, este o poiană însorită, Poiana Vâlsanului, unde , în fiecare an, nenumărați turiști iși instaleaza corturile pe perioada concediilor.

 Continuăm excursia spre Platoul Poeni si Barajul Vâlsan. Apoi continuăm drumul către Moliviș, urmând sa ne delectam ulterior cu peisajele Transfăgărășanului si Barajului Vidraru.

 Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie ca vă plac sau nu legendele, fie ca va numarati sau nu printre cei pentru care Cetatea Poenari ramane doar „ adevaratul castel al lui Dracula”, nu ezitati sa va abateti, macar o data, pe la Cetatea Poenari din Arefu.

Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. Inițial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau puncte observație de către Vlad Țepeș, adăugându-i-se turnuri, ziduri si dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat, refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutându-și astfel urmă

ritorii (daca este deschisă, o putem vizita).

 

Ziua 5 – JOI

Mic dejun.

OPȚIONAL, putem organiza campionat de fotbal, volei, baschet si activități în aer liber sau drumeții. Servirea prânzului și a cinei la restaurantul pensiunii.

OPȚIONAL – echitație si plimbări cu trăsura.

 

Ziua 6 – VINERI

Mic dejun.

După servirea micului dejun, ne urcam în autocar si pornim către București.

 

Tarif: 1750 lei / persoana

 

  Prețul pentru plata pânâ la data 01.02.2024 este de 1500 lei

Preț calculat pentru minim 40 de persoane.

 

 

Tariful include:

–  Transport cu autocarul București – Brădetu si retur,

–  5 nopți de cazare cu pensiune complete,

–   Foc de tabară,

–   Ciubăr,

–  Vizitele cuprinse in program.

 

Excursii

 –  Excursie Biserica Brădet – Schitul de Călugari Sf. Nectarie – Mănăstirea Corbii de Piatră –

Mormântul ultimului URIAȘ de piatră – Căsuța Albastră – Păstrăvăria Nucșoara – Lacul Invârtita

–  Excursie Rezervație Natura Cheile Vâlsanului (Cascada Vâlsan – Poiana Vâlsanului – Platoul Poeni – Barajul Vâlsan – Molidiș – Transfăgărășanul – Barajul Vidraru – Cetatea Poenari – Arefu

–  Excursie la Salina Ocnele Mari – Govora

– Animatori petreceri copii pe durata taberei

 

Tariful nu include: 

–  Echitație si plimbari cu trăsura

 –  Intrările la obiective turistice.

Nota:

–  Cazarea se face in camera de 2 – 3 locuri sau apartamente.

–  În zilele cu excursii sau activități în aer liber, prânzul va fi la pachet.

Imagini

Harta

2 vizitatori online iau în considerare acest pachet turistic in acest moment!

GDPR

  • Politica de confidentialitate
  • Politica de cookies
  • Google Analytics

Politica de confidentialitate

Cand vizitezi site-ul carpatiatour.ro, cand ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-confidentialitate/

Politica de cookies

Pentru a imbunatati continuu experienta de utilizare a site-ului www.carpatiatour.ro folosim cookies. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza local pe hard disk-ul utilizatorului. Folosim cookies pentru a intelege mai bine modul in care utilizati site-ul, pentru a personaliza aceasta experienta si a va face urmatoarea vizita mai placuta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-cookie-uri/ 

Google Analytics

Acest website foloseste Google Analytics pentru a colecta informații anonime precum numărul de vizitatori pe site-ul nostru, cele mai vizitate pagini etc. 

Mentinand acest cod activ, vom putea să îmbunătățim website-ul și experiența vizitatorilor online.