Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ȘCOALA VERDE SAU ȘCOALA ALTFEL – Vacanță în Rezervatia naturala Valea Vâlsanului – Brădetu (3 nopți/4 zile, plecări MARȚI)

Recomandarea Carpatia
De la750LEI
Numele complet*
Numarul de telefon*
Adresa de email
* Sunt de acord cu Termenii & Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Salvează preferința...

Adding item to wishlist requires an account

14285

Alege Carpatia Tour!

 • Cel mai bun pret. Intotdeauna!
 • Asistenta turistica disponibila
 • Circuite si servicii de cazare de calitate
 • Flota proprie pe apa si autocare proprii

Aveți întrebări?

Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!

0722.635.861

carpatia@carpatiatour.ro

 • 3 nopti / 4 zile
 • Cazare cu demipensiune
 • Transport autocar inclus
 • Cazare in camera dubla
 • Excursie 4x4 inclusă
 • Vacanta in natura
 • Vizitele cuprinse în program
 • Ciubar
 • Foc de tabără

SCOALA VERDE SAU SCOALA ALTFEL

VACANȚĂ LINIȘTITĂ ȘI ÎN SIGURANȚĂ ÎN REZERVAȚIA NATURALĂ VALEA VÂLSANULUI-BRĂDETU 

 

Ziua 1 – MARȚI

Ora 8:00 plecăm din București – către Târgoviște unde vom face o scurtă oprire la Curtea Domnească (reprezintă unul din cele mai importante ansambluri de  arhitectură  din  Țara  Românească  având  o  mare  valoare istorică  și  artistică);  apoi  mergem  către  Mănăstirea  Dealu (aceasta se numără printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din țara noastră, înălțată intr-o perioadă de mare înflorire artistică – secolul al XVI-lea, biserica reflectă atât din punct de vedere structural cât și sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de meșterii autohtoni la promovarea arhitecturii românești).

Aprox. 1 oră / distanța 80 km.

Continuăm traseul spre Triunghiul Sacru al Munteniei, cele 3 temple dacice unde Sf. Apostol Andrei a început creștinarea geților. Mănastirea Cetățuia, Manăstirea Nămăești și Mănăstirea Corbii de Piatră.

Vizităm Biserica Rupestră Cetățuia, situată în comuna Cetățeni, așezată în vârful unei creste stâncoase, la o altitudine de 880 de metri, de o asemănare izbitoare cu Schitul Meteora din Grecia, fiind considerată cea mai aspră sihăstrie românească. O legendă străveche spune că persoana care ajunge aici şi se roagă îi vor fi îndeplinite trei dorinţe, însă aceste dorinţe trebuie chibzuite cu grijă. Pe cărarea de piatră ce coboară de la cruce se văd nişte urme de picior săpate în piatră, aceste urme misterioase, spune legenda, ar fi ale lui Negru-Vodă şi ale soţiei sale. Rugându-se să scape de urgia tătarilor, domnitorul ar fi cerut un semn că rugăciunea i-a fost auzită, astfel când coborau de pe vârful stâncii pe care s-au rugat, bolovanii din calea lor s-au topit sub paşii lor, semn că rugile le-au fost îndeplinite de Dumnezeu.

Aprox. 1 oră / distanța 52 km.

Ne continuăm drumul la Mausoleul Eroilor, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Edificiul este compus din două corpuri: unul orizontal, osuarul, unde în 31 de cripte sunt adăpostite osemintele a peste 2.300 de militari români și unul vertical, de forma unui turn cu foișor, spre care duce o scară în spirală.

Aprox. 10 minute / distanța 5 km.

Mănăstirea Nămăești

Biserica  mânăstirii  este  săpată  în  piatră,  în  stânca  muntelui,  este  considerată monument istoric din secolul al XIV-lea. O altă legendă a locului ne povestește despre ctitorul anonim al bisericii: un cioban  care  păștea  oile  prin  partea  locului,  ajungând  în dreptul  stâncii  unde  urma  să  fie  sapată  biserica,  face  un popas lângă această piatra mare, râmânând cu turma de oi peste noapte. Ciobanului i s-a arătat în vis Maica Domnului care i-a spus: “Scoală-te, sapă sub tine și vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatră, aici vei face tu biserică în cinstea și slava ”Intrării în Biserică a Sfintei Fecioare Maria”, izvor de viată și de tămăduire”. Trezindu-se din acest vis ciobanul începu să sape cu râvnă și după trei zile și  trei  nopți  dădu  de  o  bisericuță  de  piatră,  în  formă  de  peșteră,  cu  icoane  și  odoare bisericești. Astfel, această legendă spune că icoana visată de cioban – Icoana cu Maica Domnului se află în partea stângă a Mânăstirii Nămăiești și este făcătoare de minuni.

Aprox. 20 minute / distanța 5 km.

SERVIREA PRÂNZULUI – CÂMPULUNG (opțional) Vizităm  apoi  Mănăstirea  Negru  Vodă  din  Câmpulung, aceasta reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel. A fost ctitorită în anul 1215, prin tradiţie de Radu Negru Voievod. A fost rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru; reclădită de Matei Basarab (1635-1636) când devine mănăstire şi sub Grigorie Dimitrie Ghica (după 1827).

Legendă şi mit, dar şi realitate istorică, fortificaţiile datate de la jumătatea secolului al XIV-lea sunt realizate sub forma unui val de pietriş şi bolovani de 9 m lăţime, înconjurat de un şanţ adânc de 2,5 m plin cu apă. Palatul Domnesc a fost nucleul în jurul căruia s-au adăugat pe parcurs toate celelalte construcţii ce vor forma Sfânta Mănăstire.

Aprox. 20 minute / distanța 8 km.

Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădetu

Aprox. 1 oră / distanța 43 km.

 

Ziua 2 – MIERCURI

SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00

Ora 11.00 – plecăm în excursia montană cu mașinile 4X4 (Aprox. 3 ore / distanța 30km) pe următorul traseu:

Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singuruldin Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV- lea. Sub raport arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de-a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din România și obiecte de cult.

Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu

de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte). În icoana hramului schitului, Sfinţii Nectarie şi Ioan Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a bunei-cuviinţe i-a înflăcărat pe amândoi  sfinţii;  iar  liniştea  pustniceştilor  sălaşuri,  dulceaţa  nopţilor  de  rugăciune,  a neîncetatei chemări a Domnului, a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i-a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.

Muzeul   Etnografic   Galeș   –   reprezintă   centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică  şi  valoare  culturală  locală.  Casa  Muzeu  a  fost ridicată  într-o  clădire  proprie,  prin  munca  sătenilor,  fiind concepută special cu această destinaţie pentru a rămâne ca un model de casă ţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.

Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară, Piatra (cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România).

Legenda spune că Mormântul ultimului URIAȘ de piatră – Maximus era obosit și plin de răni adânci. Războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui îi secătuise și ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți  unul  peste  altul,  abia  îi  ajungeau  la  umeri.  Dușmanii  îl  căutau,  deodată  o  lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu-se și prinzându-l răsucit în el.

Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean,   liniște,   pustiu,   secole,   praf…Într-o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. Într-o bună zi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și dusi au fost. Rezultatele nu le-a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întins într-o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii. 

Povestea Căsuței Albastre

În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul, zidind din ele chipuri materiale, legende, o casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le-a înveșmântat pe toate în frumusețe nealterabilă, ca să rămână niciodată pe deplin pătrunse. Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.

Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaștem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX-lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii  patriei  noastre,  care  face  parte  din  rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea de estică a localităţii.

ÎNTOARCEREA ȘI SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) la  RESORT  CARPATIA  –  PENSIUNEA  CIPRIAN  4*  – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădetu

După ce ne-am delectat papilele gustative, plecăm către  Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peștele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne  oprim  la  izvorul  de  apă sulfuroasă  cu  proprietăti  terapeutice  și  ne

continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8-9 km de peisaje , o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile   Vâlsanului,   spre   amonte   este   o   poiană   însorită,   Poiana Vâlsanului,  unde  în  fiecare  an  nenumăraţi  turişti  îşi  instalează  corturile  pe  perioada concediilor.

Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.

Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără înainte de odihnă – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădetu.

Aprox. 3 – 4 ore / distanța 40 km.

 

Ziua 3 – J0I

SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00

Ora 11.00 – plecăm către Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră şi anume Salina Ocnele Mari. Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă – Balta Roșie – adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, un restaurant, magazine de suveniruri, baruri, câte un teren de fotbal, de baschet şi de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.

Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, având o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s- a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).

SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) – în cadrul restaurantului aflat în salină. Aprox. 6 ore / distanța 80 km.

După vizitarea salinei pornim către Cozia unde vom vizita Mănăstirea Cozia (cunoscută la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate).

Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără, muzică live și DJ –  RESORT CARPATIA   –   PENSIUNEA   CIPRIAN   4*   – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădetu.

Aprox. 5 ore / distanța 120 km.

 

Ziua 4 – VINERI

SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00; ora 11.00

– 12.00 – plecăm cu autocarul (aprox. 1 oră / distanța 60 km) către București, vizitând pentru început Barajul Vidraru.

Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi sau nu printre cei pentru care cetatea Poenari rămâne doar „adevăratul castel al lui Dracula”, fie că vi se pare sau nu flatant că cetatea i-a slujit drept inspiraţie lui Jules Verne atunci când a scris „Castelul din Carpaţi”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu.

Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului.  Inițial,  pe vremea  lui Negru  Vodă,  a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau  punct  de  observație  de  către Vlad  Țepeș,  adăugându-i-se turnuri, ziduri și dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit  de  turci,  a  scăpat  refugiindu-se  în  această  cetate,  după  ce  a  potcovit  caii  cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita).

Vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș (Legenda Mesterului Manole de care este legat numele mănăstirii Curtea de Argeș spune că domnitorul tocmise pe cei mai mari meșteri pentru a ridica lăcașul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se dărâma noaptea).

SOSIRE: București în cursul după-amiezii.

 

Punct de plecare și retur

București – Statia de metrou Jiului

Cazare

Camere duble și single la Carpatia Resort – Pensiunea Ciprian

Selectați cel puțin un adult pentru fiecare camera

Pretul include

 • Transport cu autocarul Bucuresti-Bradetu si retur
 • 3 nopti de cazare cu demipensiune
 • Vizitele cuprinse in program
 • Asistență turistică/ Ghid
 • Excursie 4×4 pe traseul sus menţionat
 • Foc de tabără
 • Ciubăr

Reduceri copii

 • Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii
 • Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii
 • Copiii peste 12 ani: plătesc tariful întreg si beneficiaza de pat suplimentar

NOTA:

 • IN CAZUL IN CARE NU SE FORMEAZA UN GRUP DE MINIM 8-20 PERSOANE SAU NU SE DORESTE TRANSPORT DIN BUCURESTI, PRETUL POATE SUFERI MODIFICARI
Ce veți vedea?
 • Manastirea Dealu
 • Curtea Domneasca Targoviste
 • Cetatuia - Manastirea Negru Voda
 • Bradetu
 • Ocnele Mari
 • Manastirea Cozia
 • Barajul Valsan
 • Foc de tabara
 • Manastirea Curtea de Arges
Imagini
Harta

2 vizitatori online iau în considerare acest pachet turistic in acest moment!

GDPR

 • Politica de confidentialitate
 • Politica de cookies
 • Google Analytics

Politica de confidentialitate

Cand vizitezi site-ul carpatiatour.ro, cand ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-confidentialitate/

Politica de cookies

Pentru a imbunatati continuu experienta de utilizare a site-ului www.carpatiatour.ro folosim cookies. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza local pe hard disk-ul utilizatorului. Folosim cookies pentru a intelege mai bine modul in care utilizati site-ul, pentru a personaliza aceasta experienta si a va face urmatoarea vizita mai placuta. Gasiti mai multe detalii aici: https://carpatiatour.ro/politica-de-cookie-uri/ 

Google Analytics

Acest website foloseste Google Analytics pentru a colecta informații anonime precum numărul de vizitatori pe site-ul nostru, cele mai vizitate pagini etc. 

Mentinand acest cod activ, vom putea să îmbunătățim website-ul și experiența vizitatorilor online.