Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!
021.312.65.66
0735.761.444
carpatia@carpatiatour.ro
Tarif excursie:
Tarif pentru 1 adult = 95.00 RON
Tarif pentru 2 adulti = 190.00 RON
Tarif pentru 2 adulti si un copil (6-12) = 265.00 RON
Tarif pentru 2 adulti, un copil (6- 12) si un copil (0-5) = 320.00 RON
04 OCTOMBRIE 2020
Plecare la ora 06:00 din București.
Ne vom închina la:
– Mănăstirea Dervent (locul unde trupurile și sufletele bolnave se pot vindeca). La aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu Bulgaria, venind dinspre Ostrov, pe un deal de unde pot fi admirate apele sclipitoare ale Dunării, în vremuri ferite de inundații, se afla Mănăstirea Dervent. Tradiția acestei Sfinte Mănăstiri ne spune că pe malul drept al Dunării, în apropiere, la o distantă de numai 2 kilometri de mănăstirea Dervent, a existat o cetate antică romană cu numele de Dervent, nume care înseamnă lagăr sau garnizoană romană dar și vad de trecere sau trecătoare în limba turcă. Dintre cele patru Sfinte Cruci care au existat inițial la Dervent, una mare și trei mai mici, după cum spune tradiția crescute din pământ, în prezent se mai află două: cea mare – Crucea Sfantă din absida stângă a bisericii, făcătoare de minuni și tămăduitoare iar cea mică se află în afara bisericii, în stânga altarului și la ea se vindecau animalele bolnave. Mulți oameni, veniți la mănăstire, se închină la Sfânta Cruce, îngenunchează și își lipesc fruntea de Crucea tămaduitoare și se roagă. Celelalte două cruci mici au fost scoase din pamânt, după cum arată legenda, în timpul stăpânirii otomane.
– Mănăstirea Lipnița se află între Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei și Mănăstirea Dervent, fiind mai aproape de cea din urmă. Așezamântul monahal din Lipnița a fost întemeiat în luna noiembrie a anului 2004, fiind așezat sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezatorul, primul dascal al Sfantului Apostol
Andrei. La rândul sau, Sfântul Dasie, un martir dobrogean din secolele III-IV, este și el ocrotitorul mănăstirii, sfintele lui Moaște fiind păstrate cu evlavie în paraclisul amenajat sub biserica cea mare. În biserica cea mare se păstrează, cu multă evlavie, o copie a icoanei rusești numită Maica Domnului. Această icoană, renumită ca făcătoare de minuni, mângaie mult obștea monahală și pe pelerinii care se opresc pentru închinare.
– Mănăstirea Strunga – Numele de Strunga vine de la numele satului care era așezat într-o vale înconjurată de dealuri cu ieșire la balta Oltinei, la numai 9 kilometri de localitatea Băneasa (Constanța). De aproape 40 de ani satul este părăsit, localnicii plecând spre oraș, iar bătrânii trecând la cele veșnice. În anul 2004, cu binecuvântarea IPS Teodosie, s-a hotărât împreună cu părintele Andrei, stareț la mănăstirea Dervent și cu părintele protoiereu Cloca Marin, că în satul Strunga (Cala) să se înființeze un schit de maici, slujbele săvârșindu-se în bisericuța veche cu Hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
– Peștera Sfântului Andrei este cunoscută ca o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța . Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de Cișmeaua Mihai Eminescu și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța – Ostrov, fiind clasată ca monument istoric.
– transport cu autocar clasificat pentru transport intern si internațional
– traversarea cu Bac-ul
– ghid de turism atestat.
– cheltuieli personale.
– grup minim 25 persoane
– pentru grupuri mai mici de 25 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;