Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!
0722.635.861
carpatia@carpatiatour.ro
Pret: 299 euro/ persoana
Grecia : Pelerinaj Sfântul Nectarie
04.11/11.11.2020
Ziua 1 Plecare din București (ora 22:30) pe traseul București – Giurgiu – Ruse – Sofia –Promahonas – Seres – Salonic (al doilea oras ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon).
Ziua 2. Sosire în Salonic tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului: Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al Împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca Împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu). Cazare Kalampaka.
Ziua 3 Mic dejun. Plecare din Kalampaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți),în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Continuăm drumul spre Igoumenitsa pentru îmbarcare pe ferry-boat . Traversare cu ferry-boat-ul în insula Corfu (insulă a Greciei, în Marea Ionică, aproape de coasta albaneză, de care este despărțită printr-o o strâmtoare cu o lățime de 3 până la 25 de km. Este de asemenea o Prefectură ce mai conține o serie de insule mici din apropiere printre care cele mai importante sunt insulele Paxoi și Othonoi. ). Cazare în Corfu .
Ziua 4 Mic dejun. Vizităm: Catedrala care adăpostește moaștele Sf. Spiridon și Mrea. Paleokastrita (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Continuarea drumului cu îmbarcare pe ferry-boat pentru Igoumenitsa apoi spre Patras (al treilea oraș ca mărime din Grecia și este capitala județului Ahaia, ce se află în nordul peninsulei Peloponez, la 215 kilometri vest de Atena. Orașul se află la poalele muntelui Panachaikon, cu deschidere la Golful Patras.) Cazare în zona Patras.
Ziua 5 Mic dejun. Începem descoperirea zonei Patras cu vizită la biserica Sf. Andrei . Plecare spre Atena unde facem un tur panoramic cu autocarul (pe parcursul căruia vom avea ocazia să admiram Piața Omonia&Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Națională, Stadionul tuturor atenienilor (Olympic), unde s-a desfășurat prima Olimpiada (1896), apoi ne îndreptăm spre Nea Makri pentru închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost
descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Cazare în Aeghina.
Ziua 6 Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie de la Mrea Sf Treime și pentru a ne închina la moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime. Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie). Traversam cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu). Cazare în Evia .
Ziua 7. Mic dejun. Insula Evia (Eubeea) este a doua insula ca mărime și populație din Grecia și a treia ca mărime din estul bazinului Mediteranei (după Cipru și insula Creta), fiind situată în partea central-estică a Greciei. Aici vom vizita la Biserica Sf. Ioan Rusul unde ne închinăm la moaștele Sf Ioan Rusul. Traversare cu ferry-boat-ul. Oprire la Mrea Kato Xenia unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului și Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.Cazare în Paralia Katerini .
Ziua 8. Mic dejun. Plecare spre țară cu oprire pentru vizită la M-rea Souroti (Mănăstirea cu hramul Sfântul Ioan Teologul este o mănăstire ortodoxă cu obște de maici aflată în localitatea Suroti, la o distanță de numai 25 de kilometri de Tesalonic, ) și M-rea Rila în Bulgaria. Continuarea drumului spre țară și sosire în funcție de formalitățile vamale și condițiile de trafic.
-transport cu autocarul ;
-6 nopți cazare în hotel ( camere duble și triple) ;
-6 mic dejunuri ;
-preot însoțitor, ghid însoțitor ;
– taxe ferry – boat
Acte necesare : carte de identitate sau pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.
Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic prețul se recalculează.