Nu ezitați să ne sunați. Suntem o echipă specializată în vacanțe lipsite de griji. Vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a avea un sejur de neuitat!
0722.635.861
carpatia@carpatiatour.ro
Tarif excursie:
Tarif pentru 1 adult = 140.00 RON
Tarif pentru 2 adulți = 280.00 RON
Transfăgărășan este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanț muntos din România, Munții Făgăraș.
27.09.2020
Program: Plecare la ora 06:00 din București
Vom vizita:
– Lacul și Barajul Vidraru – În momentul inaugurării, Barajul Vidraru era al cincilea din Europa și al nouălea din lume .După cum spun specialiști, este un baraj cu dublă curbură, având înalțimea de 166,6 metri și o lungime de coronament de 307 metri. Noaptea, conturul este luminat electric, astfel că se poate observa din avion. Lacul de acumulare Vidraru are 465 milioane metri cubi de apă, are o lungime de 10,3 kilometri și o lățime maximă de 2,2 kilometri (în zona Valea Lupului – Călugărița), o suprafata totala de 870 de hectare și adâncimea maxima de 155 metri.
– Cascada Capra – cunoscută și sub denumirea Cascada Iezerului, o găsim între Cabana Capra și lacul Bâlea, la altitudinea de 1690 metri, în judetul Argeș. Așezată pe marginea drumului național DN7C – Transfăgărășan, cascada parcă face cu ochiul, turistului concentrat la drumul întortocheat. Situată într-un loc deosebit de pitoresc, cascada Capra își întâmpină turiștii atât cu cei aproximativ 40 m înalțime cât și cu răcoarea divina a stropilor ei. Turiștii fascinați parcă de întalnirea uimitoare se îngrămădesc să o surprindă în poze cât mai inedite. Apa cascadei provine din Lacul Capra (2241m). În plus, din cauza debitului mare de apa, cascada rezistă și pe timpul geros.
– Bâlea Lac – frumusețea din inima Munților Făgăraș. Lacul glaciar este situat în Munții Făgăraș, la obârșia Cârtișoarei, (la 2034m altitudine), lângă șoseaua Transfăgărășan. Lacul a fost declarat monument al naturii și este unul dintre cele mai frumoase și mai mari lacuri glaciare din România cu dimensiuni ce ating 360m în lungime, suprafața de 46508 mp și 11,35m în adâncime. Lacul este situat la altitudinea de 2034m, într-un circ glaciar, fiind cuprins între Defileul Oltului și
poalele Munților Piatra Craiului. Ca puncte de atractie în zona Bâlea Lac se regăsesc Bâlea Lac, Cascada Bâlea, râul Bâlea, Lacul Capra, Cabana Bâlea Lac – Cârtișoara.
– La poalele munților Făgăraș, pe drumul înspre Bâlea se află comuna Cârtișoara, o localitate mare cu ulițe strâmte ce se deschid în piețe mai largi. Acum câteva sute de ani așezarea era formată din două sate, ce purtau numele ciobanilor care le-au întemeiat, Streza și Oprea. Ca orice localitate românească, și Cârtișoara se mândrește cu cele două biserici monument, dar mai ales cu muzeul din centrul comunei, muzeu dedicat celui ce a făcut numele comunei cunoscut în toată Europa, Badea Cârțan.
– Mănăstirea Cozia este situată la 3 km de stațiunea balneo-climaterică Călimănești Căciulata, pe malul drept al râului Olt. Cu o existență de peste șase secole, Mănăstirea Cozia va aminti întotdeauna de Voievodul Țării Românești, Mircea cel Mare, gloriosul ei ctitor, precum și de alți mari domnitori români și străini de care trecutul ei este legat.
-transport autocar clasificat pentru transport intern si internațional,
-ghid de turism atestat.
– intrările la obiectivele turistice;
– alte cheltuieli personale.
– grup minim 25 persoane
– pentru grupuri mai mici de 25 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;