Basme cu Cai la Pensiunea Ciprian – 2 zile
Ziua 1
Ora 8:00 plecăm din București – stația de metrou Jiului, către Pensiunea Ciprian – Bradetu, unde ajungem in jur de ora 11:00. La ora 11:30 Vom participa la Spectacolul cu cai BALAURUL.
Verde Imparat, impovarat de ani si de griji, si zorit de balaurul care s-a aciuat in Imparatie, decide sa dea mana fiicei sale si cheile imparatiei aceluia care va castiga turnirul cavaleresc!
Un spectacol pentru copii de la 3 la 70 de ani, cu efecte special, cai, cavaleri , domnite si bineinteles cu BALAUR!
După întâlnirea cu Balaurul, vom lua prânzul, apoi urmând să descoperim minunile naturale din Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peștele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietăti terapeutice și ne continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8-9 km de peisaje , o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile Vâlsanului, spre amonte este o poiană însorită, Poiana Vâlsanului, unde în fiecare an nenumăraţi turişti îşi instalează corturile pe perioada concediilor. Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.
Timp la dispoziție pentru activități în aer liber.
Apoi ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără , DJ și fasole la pirostrii – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădet.
Ziua 2
SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00; ora 11.00 – 12.00 – plecăm cu autocarul (aprox. 1 oră / distanța 60 km) către București, vizitând pentru început Barajul Vidraru.
Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi sau nu printre cei pentru care cetatea Poenari rămâne doar „adevăratul castel al lui Dracula”, fie că vi se pare sau nu flatant că cetatea i-a slujit drept inspiraţie lui Jules Verne atunci când a scris „Castelul din Carpaţi”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu.
Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. Inițial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau punct de observație de către Vlad Țepeș, adăugându-i-se turnuri, ziduri și dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita).
Vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș (Legenda Mesterului Manole de care este legat numele mănăstirii Curtea de Argeș spune că domnitorul tocmise pe cei mai mari meșteri pentru a ridica lăcașul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se dărâma noaptea).
SOSIRE: București în cursul după-amiezii.
Preț: 260 lei / persoană
Tariful include:
- Transport clasificat;
- 1 noapte cazare cu pensiune completă;
- Bilet Spectacol cu cai BALAURUL;
- muzică DJ;
- foc de tabără;
- fasole la pirostrii;
- Excursie pe traseul sus menţionat;
- Vizitele cuprinse în program;
Opțional : Excursie pe traseul Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului, Cascada Vâlsan, Poiana Vâlsanului, Platoul Poeni și Barajul Vâlsan, Molidiș, Transfăgărășan, Barajului Vidraru, Cetatea Poenari din Arefu ‐ 50 lei/persoana. (minim 4 persoane)